Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Златният поход на "лъвовете"

(2 Потребителски ревюта)   24
В категория - Спортна
Цветелин Петков Боряна Петкова

Златният поход на "лъвовете" е увлекателна книга-игра в която ще бъдеш треньор на националния ни волейболен отбор по пътя му към първото място на Олимпиадата в Токио.

 

Книгата е победител в Първия национален конкурс за млади автори на книги-игри в категорията "Автори над 18 години".

Георги Александров
преди 3 седмици

Съжалявам, че ще го напиша, но това е най-слабата книга-игра която съм чел. Жалко темата е интересна, но потенциала не е реализиран. Не разбирам как е спечелила първо мяст в конкурс и съветвам да се пусне книгата с второ място. 1. Тук НЯМА ИГРА - има железница. Общо взето има едни огромни "салами" които завършват с "ако оценката ти за еди какво си е 9 - побеждаваш. мини на епизод 6. АКо не - губиш - епизод 3" 2. Няма такова нещо като равностийни избори 3. Текста е невероятно слаб. Има адски много внушения от типа на "най-добър", "най-слаб" и пр. Използвани са недопустими квалификациии по отношение на Федерацията, да не говорим че нещата при Казийски, Стойчев, Федерацията са представени твърде черно бели. 4. На места има откорево вулгарен език.Любо Ганев е наречен "тъпанар", "дебелокож", "л--но" и пр. Език допустим за кръчма, не за книга, а за национален треньор - никак. 5. Показано е непознаване на игратат - например в рамките на 1 минута треньорът дава твърде дълги указания. Чрез надъхване се печели всеки мач. 6. Финалът е сюреалистичен (треньорът стига полуфинал и ръководството на федерацията пада;ръководството се сменя и всичко става цветя и рози на мига). 7. Финалът е сладникав - жениш се за помощника си, да не говорим че това е явен конфликт на интереси. 8. Няма оценка на играта и пр. 9. В играта няма контузии, психическата устойчивост поне до полуфинала изобщо не се използва и пр. Мога да посъветвам автора да прочете книги-игри като Пробив в НБА, Борбата за елита, Уимбълдън, Надпревараат във Формула 1. После да преработи цялостно книгата. Любопитен съм коя книга е завършила втора?

Stefan Inkov
преди 3 месеца

Изключително слаба книга, нямаща нищо общо с волейбола. Авторът е необходимо първо да се запознае с правилата на волейбола и после и с позициите на дадени състезатели. Писани са абсолютни глупости от рода на Жиба - диагонал и центъра ти е в зона 6 и либерото е до него и ще посрещат :D. Изборът на състав е абсолютно безсмислен. Каквото и да се избере, след това по време на мачовете няма никакво значение. Има някакви показатели на играчите, които не се използват по никакъв начин в играта след това. Книгата е меко казано трагедия. Не си губете времето.

1
1 от 5 (2 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
  • ...
    Георги Александров - преди 4 седмици
    Като човек, който живо се интересува от волейбол от години не ми допаднаха много неща в книгата-игра, за което безкрайно съжалявам. Самата идея е добра, но реализацията е калпава. Първо има огромен опит за литературничене, за сметка на играта. Литературата разбира се важна, но в случая автора е прекалил, има епизод от по цяла уърдовска страница. Второ, монолозите звучат твърде помпозно, а указанията по време на таймаут са абсурдно дълги. Обикновено треньора дава две-три кратки указания от типа на "изпускате ги на блокада. Насочвайте повече топки на диагонали. Внимавайте за посрещането" - и толкова. Освен това автора си е позволил доста крайни оценки по отношение на федерацията Казийски въобще не е толкова черно-бял, колкото автора го представя, а щастливият епилог ако завършиш на четвъртфинал ми се видя сюреалистичен. Липсваше ми и някаква оценка накрая как съм се справил. Може би било добре да има повече от един епилог, и той да не завършва с хепиенд, а да речем с моменталното ми уволнение. иначе има и добри идеи, включително идеята жена да бъде треньор, както и възможността да разузнаваш противника, а ако не си го разузнал да играеш с тестове. За съжаление, нещата не са домислени, потенциалът не е реализиран. Има множество спортни игри и Футболът и книгата-игра на Уимбълдън са значително по-добри. Авторът може да се поучи от тях, ако желае да се развива като автор на книги-игри

Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги