Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Тайната на платото Пейрбел

(4 Потребителски ревюта)   46
Винсент Були

Годината е 1831. Ти си млад благородник от френския двор. Преди един месец по-малкият ти брат е тръгнал към Лил, но така и не е стигнал до там. Пътят за там минава през платото на Пейрбел. За този зловещ район се носят страшни слухове. Говори се, че пътниците, замръквали там, изчезвали и никой повече не ги виждал. Затова ти тръгваш натам.

Георги Александров
преди 6 месеца

Това е първата книга-игра на Веселин Булев/Винсънт Були. Писана е почти година преди "Завръщането на наследника" и определено не притежава и половината от потенциала му. Всъщност я слагам в тройката на най-слабите книги-игри. Типичен тъмницолаз. На някой който си пада по игра тип "подземия и дракони", където на всяка стъпка трябва да обикаляш в някакви мазето ще му хареса. Лично за мен книга не струва, на практика няма сюжет, няма избори, само минаване от стая в стая и смърт на почти всеки ход. Няма никаква логическа причиан защо една стая е капан, а друга - не. Неприятно ми е да го кажа, но книжките на Сим Николов и Джак Блъд са класи над това....произведение. В тях поне има литература, тук и това няма. Не ви съветвам да си го причинявате. Е, освен ако не сте мазохисти, де, тогава може.

Борис Воденичаров
преди 1 година

Умрях 20 пъти... или 10 пъти... По - добра е от Завръщането на наследника, защото е кратка. Първото ревю е напълно изчерпателно и няма какво да добавя повече.

Георги Димитров
преди 1 година

Навремето "Завръщането на наследника" ми хареса доста, затова подходих с интерес към разказа-игра "Тайната на платото Пейрбел", който е бил публикуван в някое от списанията на Старата вълна. Бях изненадан, за съжаление неприятно. Имаме опит за тъмницолаз, в рамките на 10-15 минути. Главният герой е благородник, който отива да търси изчезналия си брат в едноименното плато. В началото ни се предоставя избор в коя от двете странноприемници да влезем, и ако улучим правилната, там ни споделят тайната, че в другата са убийци и хранят прасетата си с убитите. Дават ни и карта, по която ориентирането не е особено лесно. После се започва с едно безидейно влизане от стая в стая и нелепо използване на умения. В началото ни се предоставя избор на три от тях, а като бонус може да получим четвърто, ако се справим успешно с някакъв още по-нелеп тест. Абе странен разказ, пробвайте го от любопитство, но бъдете търпеливи, защото смъртта дебне от всеки ъгъл...

Минчо Иванов
преди 1 година

10 минутно разочарование, написано от някои ученик,

1,5
1,5 от 5 (4 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
  • ...
    Георги Александров - преди 6 месеца
    Това е първата книга на Веселин Булев/Винсент Були, ако не ме лъже паметта тогава е бил на 15 години. Изключитетлно слабо четиво, не притежава и половината от потенциала на "Завръщането на наследника", писан година по-късно. Типичен тъмницолаз в стил хорър. В началото разбирате, че съдържателите на хана са убийци и хранят прасетата с телата на жертвите, отивате за да отмъстите за брат си и започва ходене по мъките. Да оставим настрана, че не е ясно как се издържа хана ако убиват всички пътници. На всяка втора стъпка имате смърт. Всичко е от типа - имате врата вляво и врата вдясно. Избирате вратата вляво и умирате. Ама ЗАЩО трябва да изберете вратата вдясно не е ясно. Да, има някаква карта...ако я намерите. Но тя не ви подготвя и за половината капани. Не се искат умения, логика....не просто нацелвате къде ще ви убият. За мен лично книжките на Сим и Джак Блъд са в пъти по-приятни - в тях поне има литература. Тази книга-игра (всъщност тя не е книга, а разказ-игра поместен списание Мегаигри) за мен може да се конкурира със "Златнният поход на лъвовете" за най-слаба книга-игра. На хора които харесват тъмницолази им препоръчвам "Призрачният остров" на Стивън Трейвс в пъти по-добре направена книга с концепция за игра.

Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги