Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Тайната на платото Пейрбел

(4 Потребителски ревюта)   43
Винсент Були

Годината е 1831. Ти си млад благородник от френския двор. Преди един месец по-малкият ти брат е тръгнал към Лил, но така и не е стигнал до там. Пътят за там минава през платото на Пейрбел. За този зловещ район се носят страшни слухове. Говори се, че пътниците, замръквали там, изчезвали и никой повече не ги виждал. Затова ти тръгваш натам.

Георги Александров
преди 1 месец

Това е първата книга-игра на Веселин Булев/Винсънт Були. Писана е почти година преди "Завръщането на наследника" и определено не притежава и половината от потенциала му. Всъщност я слагам в тройката на най-слабите книги-игри. Типичен тъмницолаз. На някой който си пада по игра тип "подземия и дракони", където на всяка стъпка трябва да обикаляш в някакви мазето ще му хареса. Лично за мен книга не струва, на практика няма сюжет, няма избори, само минаване от стая в стая и смърт на почти всеки ход. Няма никаква логическа причиан защо една стая е капан, а друга - не. Неприятно ми е да го кажа, но книжките на Сим Николов и Джак Блъд са класи над това....произведение. В тях поне има литература, тук и това няма. Не ви съветвам да си го причинявате. Е, освен ако не сте мазохисти, де, тогава може.

Борис Воденичаров
преди 9 месеца

Умрях 20 пъти... или 10 пъти... По - добра е от Завръщането на наследника, защото е кратка. Първото ревю е напълно изчерпателно и няма какво да добавя повече.

Георги Димитров
преди 10 месеца

Навремето "Завръщането на наследника" ми хареса доста, затова подходих с интерес към разказа-игра "Тайната на платото Пейрбел", който е бил публикуван в някое от списанията на Старата вълна. Бях изненадан, за съжаление неприятно. Имаме опит за тъмницолаз, в рамките на 10-15 минути. Главният герой е благородник, който отива да търси изчезналия си брат в едноименното плато. В началото ни се предоставя избор в коя от двете странноприемници да влезем, и ако улучим правилната, там ни споделят тайната, че в другата са убийци и хранят прасетата си с убитите. Дават ни и карта, по която ориентирането не е особено лесно. После се започва с едно безидейно влизане от стая в стая и нелепо използване на умения. В началото ни се предоставя избор на три от тях, а като бонус може да получим четвърто, ако се справим успешно с някакъв още по-нелеп тест. Абе странен разказ, пробвайте го от любопитство, но бъдете търпеливи, защото смъртта дебне от всеки ъгъл...

Минчо Иванов
преди 10 месеца

10 минутно разочарование, написано от някои ученик,

1,5
1,5 от 5 (4 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
  • ...
    Георги Александров - преди 1 месец
    Това е първата книга на Веселин Булев/Винсент Були, ако не ме лъже паметта тогава е бил на 15 години. Изключитетлно слабо четиво, не притежава и половината от потенциала на "Завръщането на наследника", писан година по-късно. Типичен тъмницолаз в стил хорър. В началото разбирате, че съдържателите на хана са убийци и хранят прасетата с телата на жертвите, отивате за да отмъстите за брат си и започва ходене по мъките. Да оставим настрана, че не е ясно как се издържа хана ако убиват всички пътници. На всяка втора стъпка имате смърт. Всичко е от типа - имате врата вляво и врата вдясно. Избирате вратата вляво и умирате. Ама ЗАЩО трябва да изберете вратата вдясно не е ясно. Да, има някаква карта...ако я намерите. Но тя не ви подготвя и за половината капани. Не се искат умения, логика....не просто нацелвате къде ще ви убият. За мен лично книжките на Сим и Джак Блъд са в пъти по-приятни - в тях поне има литература. Тази книга-игра (всъщност тя не е книга, а разказ-игра поместен списание Мегаигри) за мен може да се конкурира със "Златнният поход на лъвовете" за най-слаба книга-игра. На хора които харесват тъмницолази им препоръчвам "Призрачният остров" на Стивън Трейвс в пъти по-добре направена книга с концепция за игра.

Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги