Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Самотния вълк 1: Полет от мрака

(1 Потребителски ревюта)   39
В категория - Приключенски
Джо Дивър Гари Чолк Книга Първа от Поредицата за Самотният вълк

 

Това е първата книга от поредицата за Самотният вълк.

 

В опустошителната атака Мрачните властелини разрушават манастира, където изучаваш бойните умения на Воините на Кай. Ти единствен оцеляваш. Над руините се заклеваш, че ще отмъстиш. Но първо трябва да стигнеш столицата Холмгард и да предупредиш краля за надвисналата опасност. Трябва да го направиш, защото ти си последният от Кай, сега ти си Самотния вълк.

 

По пътя към Холмгард слугите на мрака ожесточено те преследват. Избери внимателно уменията и оръжията си, защото от тях зависи успехът ти в най-фантастичното и ужасяващо пътешествие в твоя живот.

Дамян Христов
преди 6 месеца

"Полет от Мрака" ни запознава с възможно най-първата от всички последващи части в серията за "Самотния вълк" на Джо Дивър. Не знам дали знаете, но дори след смъртта му, всички книги от поредицата за Воина на Каи са повече от култови, търсят се на английски и все още се издават, вкл. на много езици в целия свят. В България официално са издадени само 4 книжки от ИК "Хермес" и в края на 90-те от преводача ни Сим Николов. И именно в първата, която успях да прочета на сайта сега, се крие най-голямото очарование! Историята ни запознава с младия кадет от манастир за бойни умения в Магнамунд, който, разбира се, е най-големият калпазанин в целия манастир и постоянно прави бели. Наказан да сече дърва за огрев, младият следовник на Каи с ужас разбира, че злите господари на Мрака с техните летящи Краани са нападнали и унищожили манастира. Сега мисията може да бъде само една, младият кадет трябва да предприеме опасно пътуване, за да достигне до Краля и да го предупреди за надвисналата опасност! С унило сърце Самотния вълк напуска останките на манастира, а Самотния вълк си ТИ, читателю, и поема на път към столицата, където да се срещне с Краля. Предстоят ти много битки, срещи с чудовища и непознати същества, както и ще срещнеш верни приятели, които да ти помагат по пътя. Книгата е истинско пиршество за феновете на чистото фентъзи и ни среща с един изключително развит приказен сетинг, но за най-пълно потапяне се очаква от читателя да се запознае и със следващите части, които очаквам, че също ще бъдат качени на сайта електронно. Защото всяка от тях изцяло си заслужава и името на Джо Дивър само по себе си означава качествено изживяване!

5
5 от 5 (1 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
 • ...
  Костадин Кръстев - преди 2 месеца
  Книгата е добра само това че трябва да си носа хвърчащи листчета докато пътувам в рейса е много тъпо .При положение че е в електронен формат не може ли да се измисли нещо за тези таблици за писане.
  ...
  Вилиан Стефанов - преди 2 месеца
  По-принцип има прикачен дневник и правила към книгата, но може би ще трябва да се оптимизира по-добре за мобилни телефони. Но все пак, за да може да се пише в тях трябва да се отворят в уърд. Може да се направи автоматизация и всичко да се попълва автоматично в дневника, но това изисква доста време и усилия. Все пак сме го предвидили в задачите и действаме по това.

Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги