Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Проклятието на замъка Муш-Мурок

(3 Потребителски ревюта)   55
В категория - Фентъзи
Колин Уолъмбъри Петър Станимиров

Сине мой, ако четеш това писмо, значи си навър­шил осем­на­де­сет години и можеш да пое­меш върху пле­щите си тежестта на една съдба. Навярно вече знаеш, че си от бла­го­родно потекло. Но всичко - и потекло, и име­ния, и богат­с­тва - стана жер­тва на прок­ля­ти­ето. Зак­ле­вам те, ако дожи­вееш да про­че­теш това писмо, нап­рави всичко въз­можно, за да въз­с­та­но­виш сла­вата на нашия род.

 

Георги Александров
преди 8 месеца

Книгата-игра по мое мнение е от най-добрите книги-игри на Колин. Тя е много нестандартна за него (а и за жанра на книгите-игри въобще), най-малкото защото е пародия. Книгата пародира "граф Монте Кристо" има си всичко дори и срещата с абата. Има си всичко, включително няколко начина да се проникна вътре в замъка. Много се забавлявах с ритни жълтицата. Препоръчвам книгата за зарибяване на малчугани.

Георги Димитров
преди 1 година

Книгата е силно ориентирана към децата на 90-те години. Тогава вероятно им се е сторила много забавна, уви, сега не можах да оценя толкова подобаващо хумора в нея. Издадена е през 1997 година, но историята започва по-рано в списание Мегаигри на Плеяда. Тук ме изненада, че на едно място моралната постъпка не беше възнаградена – помагаш на просяк, а той се оказва разбойник. Доста нетипично за Колин... Няма какво толкова да се каже за произведението, минава се сравнително бързо, при грешка се озоваваш в килия, което говори за прилагане на един вид цикличност в механиката. Разполагаш още с карта, жълтици и ръждив меч. Не бих я наредил сред класиките на автора, но характерната за него приказност е налице.

Юстиниян Ясенов
преди 1 година

Много се забавлявах докато играя .

4
4 от 5 (3 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *

Свързани книги