Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Подземното царство

(3 Потребителски ревюта)   134
Едуард Пакард Антъни Креймър Избери своето приключение
Правата за превода и публикуването на книгата са любезно предоставени от г-н Едуард Пакард.

Впускаш се в изследване на Подземното царство - фантастичен и странен свят в центъра на земята.  Но бъди внимателен! Подземното царство може да бъде опасно. Грози те внезапно нападение от злобния звяр Кота или да попаднеш по средата на войната между раките и архподите, две варварски племена, които не познават пощадата. Може и да не се върнеш жив!

Какво ще се случи с теб в Подземното царство зависи от избора, който правиш. Как завършва историята ли? Само ти можеш да разбереш! А най-хубавото е, че можеш да продължиш да четеш и препрочиташ, понеже те очакват не едно, а много невероятно смели преживявания!

Георги Александров
преди 9 месеца

Книгата не е точно слаба, но не е запомняща си. Като сюжет е близка до научната фантастика на Жул Верн. Като стил на писане - до поредиците Избери своето приключение и Безброй приключения. Брус Алгозин, Ричарт Братфийлд и пр. пишеха доста такива книжки навремето. Ако целта е с тях да се зарибят дечицата считам, че Подземното царство е доста добра - не изисква сложни сметки, няма зарове и пр...В същото време играта няма да допадне на по-възрастните, които обичат по-сложни неща. Раздвоен съм и ще сложа 3 /5. Играта е забавна, става да убиете приятни мигове с нея, но няма да стане хит.

Георги Димитров
преди 1 година

„Подземното царство“ ми беше най-интересна от трите непревеждани на български език и представени тук книги-игри на Едуард Пакард. Имаме история за изследовател, който тръгва на експедиция през цепнатина в Гренландия. Оказва, че във вътрешността на Земята има черна дупка, която поглъща всичко, включително топлината, и това е създало условия за живот. Странностите са, че гравитацията там е по-слаба и виреят чудати животни, наред с две враждуващи племена на маймуноподобни човеци. Историята отново има много финали, всеки с различна дължина и чувство на удовлетворение. Книгата уж е детска, но има момент, в който един от персонажите умира на път за Подземното царство, което е странно на фона на анти-военното настроение вътре. Странно ми е как тази поредица е продължила толкова дълго време в САЩ. Може би са имали някой техен си Монт Диас, който да я облагороди...

Дамян Христов
преди 2 години

Чудя се много как по-точно да определя жанра на книгата-игра, която прочетох току-що? Добре, с някои известни уговорки, историята би могла да мине и като "Един млад учен в Страната на чудесата" вместо "Алиса", но и БЕЗ смешните моменти на гения Луис Карол. Защото книгата е точно това, героят попада на странно и откачено място някъде под земната повърхност, в което законите на физиката НЕ работят: вътре блести черно слънце, което вместо да грее, ПОГЛЪЩА топлина, а теглото на американчето ставаше тук по-леко, ту по-тежко. В крайна сметка, и вариантите за преиграване са доста. В един такъв вариант вместо да умра, ме качиха на хеликоптер и шофьорът ми подаде чаша с горещ шоколад. В друг избор, се сблъсках с ужасяващото чудовище Кота (аз му виках "Кот'такоа" :-) и то ме изяде на момента... В друг вариант, се сблъсках с племето от Подземно царство и те ме увързаха с въжета, а аз избягах... и после умрях от студ под земята. Имаше вариант, в който ме спасиха още в началото и книгата просто свърши... Изобщо много шантава игра се получи, но и не бях чувал досега за автора Е. Пакард, тъй като, не знам защо, бях останал с впечатление (може би заради ИК "Плеяда"), че авторите на "Избери своето приключение" като серия от книги се пишат от Ричард Брайтфийлд и Р. А. Монгомери, но както и да е. Все пак, не съжалявам, че открих още един автор от ИСП и дано той намери своите нови читатели, защото става дума, вероятно, за най-голямата щатска серия от книги-игри въобще!

3
3 от 5 (3 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *

Свързани книги