Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

По следите на глутницата

(3 Потребителски ревюта)   19
В категория - Екшън
Сим Николов Ивайло Иванчев

„Пауър Зак“ е елитна частна група за разследвания, включваща:

Зак – човек-компютър с феноменална памет и способности на хипнотизатор; Травис – телекинезист, преместващ предмети от разстояние; Рей – пали пожари с поглед; Синтия – ясновидка, владееща телепатия; Лора – момиче с очи-рентген, също владее телепатия.

В научноизследователска лаборатория е извършено убийство. Открадната е информация за устройство, служещо за насочване на ракети със среден радиус на действие.

Групата трябва да открие извършителите, преди да е станало прекалено късно.

Георги Александров
преди 8 месеца

Сим Николов никога не ми е бил любим автор. Той и Джак Блъд бяха объркали жанра. Страхотни истории, четивен текст, чудесни диалози и....нула игра. Фиктивни избори. Все пак "играта" е подподяща за дечица и за първа зарибявка, но категорично не и за нещо повече. Все пак ако трябва да оценявам книгите на Сим, Глутницата ми е една идея по-добра от Окото на Дявола, но това я прави в най-добрия случай посредствена, да не кажа по-тежка дума.

Георги Александров
преди 8 месеца

Както винаги съм казвал книгите на Джак Блъд и Сим Николов са по-скоро книги, отколкото книги-игри. В тях няма игра, те са по-скоро тип "железница". Обикновено имаш избор наляво- епизод 4, направо - 5, надясно - 6. Впоследствие отиваш наляво, за да откриеш, че можеш направо или надясно, а после отимаш надясно и откриваш, че може направо или наляво. Иначе литератураат е доста готина, сюжета е също симпатичен. Ти си телепат-детектив, събираш пси-отряд и започват да разгадавате криминален екшън в стил "Том Кланси". Илюстрацииите на Ивайло Иванчев са прекрасни, изключително реалистични и детайлни. Категорично препоръчвам за деца книжката, не е натоварваща, четивна е, става за зарибяване, но определено не е това на което "хардкор" феновете са свикнали. Ако искате сложни игрови схеми, дневници, кодови думи, множество равностойни избори - е, тогавав Глутницата не е за вас.

Георги Димитров
преди 1 година

Като по-малък бях чел от Сим Николов само „Окото на дявола“ и „Смърт в океана“. Видях, че „По следите на глутницата“ е квалифицирана като „едно от добрите му неща“ и си викам, дай да я пробвам. Стартира доста прилично, с добро ниво на литература, но като се започна: наивна, изтъркана и плоска история, внезапно умиране, избори от типа „какво ще стане сега“... Наистина, защо е било нужно Колин да ни причинява Сим? Да, големият му брат също е трябвало да се храни, но защо с парите от нашите закуски? Авторът е направил точно обратното на това, което Стивън Кинг съветва. А именно, че е по-добре да напишеш история за обикновен човек, на когото се случват необикновени неща, вместо обратното. Главният герой Зак е частен детектив, който е събрал екип от хора със свръхестествени дарби, които помитат цяла армия от терористи. То не беше телекенеза, подпалвачество, телепатия, хипноза... направо кич като във филм на Марвел, но поръчан от Али Експрес. Прочетете я от любопитство, и вижте за пореден път пример как не трябва да се прави.

2
2 от 5 (3 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *

Свързани книги