Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Нашествието на викингите

(1 Потребителски ревюта)   9
В категория - Приключенски
Майкъл Майндкрайм Ивайло Иванчев, Димитър Стоянов - ДИМО

Историците различават два периода в скандинавското нашествие. Първият е пиратски и обхваща периода от 787до 855 година (макар втората година да е малко спорна, защото между 852 и 855 година норвежци и датчани водят битка за Ирландия). Вторият период е от 855 до 912 година и се характеризира със „завоюване и заселване”.

 

Реших да се съобразя с това разделение, когато пишех за викингите. Ето защо в първата книга ставаше дума само за пиратски нападения, докато в „Нашествието на викингите” задачата е по-сложна и по-разнообразна - завоюването на нова, по-богата и плодородна земя за норманите.

Включването на женски образ беше риск от моя страна, но също така и твърде голямо предизвикателство, за да бъде подминато. Ето защо сред разнообразието от проблеми, с които трябва да се справи читателят, е и съхраняването на любовта, която пламва между главния герой Ерик и франкската принцеса Ан. Сигурно ще има и такива читатели, които ще попаднат на „Нашествието на викингите”, без да са прочели „Гневът на викингите “.

За тях съм включил кратък речник, както и резюме на първата книга. Тъй като двете книги са съвсем отделни една от друга като игра, нищо не пречи на читателя да започне направо от втората. Но първата дава много повече и по-богати сведения за странните сурови мъже, наречени викинги. След тези встъпителни думи остава само да пожелая И УСПЕХ!

Георги Александров
преди 5 месеца

Това е една забележителна книга-игра.Добре издържана исторически, има интересен дневник, равностойни избори и приятен сюжет. Разбира се няма как да пропуснем илюстрациите на Иванчев. Майкъл Майндкрайм е име в този жанра, а Гневът...е дна от най-добрите му книги - и една от най-добрите от първото поколение книги-игри. Определено ви съветвам да прочете тази книга

5
5 от 5 (1 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
Няма коментари за тази книга.
Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги