Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Конан и играта на боговете

(1 Потребителски ревюта)   52
В категория - Приключенски
Колин Уолъмбъри Никифор Русков

Боговете също играят!

И ето че за пръв път самият Кром се обръща с молба към Конан. Храбрият кимериец трябва да помогне на своя покровител да спечели Играта на боговете.

Но победата едва ли ще бъде лесна, защото срещу Конан застават простосмъртните пратеници на други богове. В надпреварата за едно безценно съкровище мнозина от тях ще намерят смъртта си.

А дори и във върховния миг на победата Конан може да поднесе изненада на боговете.

Дамян Христов
преди 2 години

"Конан и Играта на Боговете" ме трогна и изненада много. От една страна вече бях прочел "Конан и Колоните на Вечността" на този сайт и, честно казано, очаквах нова порция от абсолютно същото. Какво беше учудването ми обаче, когато вместо къс разказ, получих и прочетох цяла и завършена книга-игра с гениална фабула, дълъг пролог, множество главни герои (и да, един от които си ТИ - самият Конан Варварина), а също и загадки и епичен финал в самия край. Историята започва на пътя, където Конан язди коня си и при него се магипортират самите вестители на Боговете под форма на млад мъж в златни доспехи, красива жена и дрипав старец. Оказва се, че всички те имат предложение до Конан да се включи в ежегодната надпревара, където неговият патрон - Богът Кром - участва и е заложил за победа на кимериеца. Конан естествено приема и тогава Колин ни среща и с останалите (а те са много!) главни герои, между които воин, наемник, крадец, магьосник, просяк, певец, както и още една красива жена, с която Конан преспива в хана още на същата вечер, но това са подробности. Книгата е повече от увлекателна и много ме забавлява, но също така е и много трудна, защото умирах и започвах отначало повече от 10 пъти! В крайна сметка, приключението отвежда героите до един обречен и мъртъв свят, в който всеки един трябва да се докаже като победи останалите, за да грабне накрая магическата сфера и да спаси изгубения свят. Да, обаче Конан не е свикнал да играе по правилата и финалът въобще не е този, който боговете очакват да се случи! А и красивата жена от Аквилония, разбира се, е трофеят!

5
5 от 5 (1 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
Няма коментари за тази книга.
Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги