Можеш да ни пишеш на [email protected]
Трябва да влезеш в профила си за да играеш тази книга.

Калоян и златният печат

(1 Потребителски ревюта)   40
Георги Караджов Георги Мишков

"Калоян и златният печат" е книга-игра по мотиви от българската история!

Върни се назад през вековете, във времето на цар Калоян. Българите са отхвърлили омразната ромейска власт и се нуждаят от силна личност, която да ги поведе към ново величие и бляскави победи.

 


Задачата не е лека! Могъщи противници заплашват възкръсналата държава, но далеч по-опасни са предателствата и покварата, които я разкъсват отвътре. С риск за живота си Калоян трябва да изпревари убийците на своя брат, за да завладее търновския престол. Налага се да впрегне цялата си мъдрост и решителност, за да сложи ред в неукрепналото си царство, където болярите се бунтуват, селяните бедстват. Църквата упорства фанатично, а богомилите убеждават народа, че всяка власт е от Дявола.

 


Ще се справи ли младият цар? Зависи от теб, защото в тази необикновена книга твоите решения ще определят съдбата на цар Калоян и ще пишат историята на България!

Георги Александров
преди 5 месеца

Една от най-хубавите книги-игри на т.нар Втора Вълна на книгите-игри. Живописен език, книга съобразена с досат исторически факти, използване на кодови думи, битки, висока преиграваемост. Можете да изграждате добри отоношения с ромеите и лоши с венецианците, или пък добри с венецианците и лоши с ромеите или нещо по средата. Може да се изживеете като войн, да повишавате отношение с Църквата, да учите в Магнаура или Студит или просто да се отдаде на оргии. Всеки вариант си има предимства и недостатъци. Оценката ми за Калоян е пълно пет и искрено ви съветвам да прочетете тази книга-игра - заслужава си.

5
5 от 5 (1 Потребителски ревюта )

Добави ревюто

Твоят рейтинг *
 • ...
  Dark Dream - преди 1 година
  Чудесна книга е, но има бъг при игра, докато си в Константинопол, изведнъж Пано и Борил почват да ти дуднат нещо :D Вероятно се преплита с Огнена пустиня при вкарването на текста. Очаквам да я оправите и пак ще си я извъртя с огромен кеф :)

 • ...
  Вилиан Стефанов - преди 1 година
  Благодаря за коментара, оправено е! :)

 • ...
  Велико Чанев - преди 6 месеца
  А втора книга кога? Издадена ли е изобщо?

 • ...
  Георги Александров - преди 5 месеца
  Уви, едва ли ще дочакаме втората част. Тя принципно е завършена, има над 1000 епизода и...авторът е "забил". ОТ 2015-2016 е последната инфо - има 30-ина епизода аз дописване и нужда от бетатестинг. И оттогава - нищо. Все пак утешителното е, че краят е отворен, и като изключим няколко статистики - отношения с папата, отношения с латините - реално книгата може да се разглежда като (полу) завършена.

 • ...
  Георги Александров - преди 5 месеца
  Само една подсказка - ако искате да минете играта на макс и да я "превъртите". Най-добрият вариант е да идете да учите при Евсевий и да изучавате управлението на държавата. Разпитвайте го за Тервел, Симеон, Борис,Юстиниан Законодателя и Василий II. ще научите ценна инфо, а ако в разказите понякога има и бонуси - например ако го накарате да ви даде стратегеми. Вторият вариант е да не учите при Евсевий, а в Магнурата. Непременно изучете риториката, при преговорите с търговците много помата. Третият вариант е да се запознаете с Джовани в Константипонол, да му обещаете че като махнете цар ще махнете митата за Венеция, за спечелите 3 т. и после при преговорите да обещаете същото нещо и да спечелите още 3 т. за венецианците. Следете си времето в Константинопол и мислете внимателно. Играат има голяма преиграваемост, не се отказвайте заради неизлялата втора част.

Трябва да влезеш в профила си за да оставиш коментар.
Влез

Свързани книги