Можеш да ни пишеш на [email protected]

Видеоигри или книги-игри? Кое е по-доброто?

Видеоигри или книги-игри? Кое е по-доброто?

Изглежда видеоигрите и книгите-игри се превърнаха в съперници в нашето време, разделящи хората на две основни групи – такива, които предпочитат компютърни игри и такива, които предпочитат да отдадат свободното си време на книга.

 

Темпото на нашето ежедневие изглежда става все по-бързо и по-бързо с всяка изминала година. Това ни оставя с по-малко свободно време, по-малко енергия да правим неща за себе си и като цяло с няколко наистина трудни избора, които трябва да направим. Как трябва да съчетаем работата на пълен работен ден, ученето, грижата за къщата и намирането на време за себе си?

 

Възможностите за забавление днес са по-разнообразни от всякога, но имаме по-малко време да им се наслаждаваме. И така, какво трябва да правите със свободното си време днес? Как да направите избора между видеоигри и четене на книги-игри?

 

И така, какво да изберете между книги-игри и видеоигри?

 

 

 

Какви са причините видеоигрите да са по-добри за Вас от книгите?

 

Единственото нещо, което трябва да премахнем от пътя още от самото начало, е лошата репутация, за която може би сте чували, че видеоигрите обикновено имат, особено сред родителите, но не всички те са лоши. Винаги сме вярвали, че дебатът между видеоигрите и книгите-игри трябва да бъде напълно безпристрастен, така че нека се опитаме да забравим за отрицателните аспекти на игрите за известно време, и да се съсредоточим върху нещата, от които можете да се възползвате, ако изберете да играете игри вместо да четете.

 

 

Игрите изискват цялото Ви внимание:

 

Няма много неща, които са по-ангажиращи от играенето на игри. Ако играете видеоигра, която обичате, вероятно няма да сте в състояние да мислите за нищо друго, докато играете. Въпреки че четенето има подобен ефект до известна степен, не може да се отрече, че игрите са много по-ефективни за откъсването Ви от реалността.

 

 

Да бъдете напълно потопени в алтернативна реалност, да се изисква непрекъснато да предприемате действия и да имате ясна мисия за изпълнение ще бъде невероятен начин да забравите за ежедневните си задължения и грижите. Въпреки че, това крие известен риск (ако прекалявате), когато се използват умерено, игрите могат да бъдат чудесен начин да се откъснете от всичко, което Ви кара да се чувствате стресирани и тревожни.

 

 

Игрите Ви учат на дисциплина, устойчивост и оптимизъм:

 

Игрите идват с ясен набор от правила, ограничени възможности по отношение на действията и предварително определено пътуване с мисия. Това ще Ви принуди да следвате правилата, за да постигнете целите, от които се нуждаете, за да напреднете в надпреварата, и ще Ви научи на нещо за дисциплината и решителността. Особено в сюжетния режим на стрелба, RPG или стратегически игри ще имате много ясни мисии за изпълнение, за да стигнете по-напред в играта.

 

 

И в по-честите случаи, няма да можете да завършите тези мисии от първия си опит. Вместо това ще трябва да повторите етапите на играта няколко пъти, докато разберете правилните ходове или начин на действие, които ще Ви направят успешни. Има определено ниво на решителност, търпение и оптимизъм, които ще се изискват от Вас, за да напреднете, и това ще бъде страхотна практика за ситуации в реалния живот, когато ще се изискват същите тези умения.

 

 

Игрите Ви помагат да се социализирате до известна степен:

 

Онлайн игрите могат да се играят в отбори или срещу други играчи от цял ​​свят. Особено когато играете като отбор, ще бъдете принудени да разговаряте с другите играчи, за да намерите правилните стратегии, за да победите опонентите си. Независимо дали играта Ви позволява да правите това чрез чат или гласови съобщения, Вашите комуникационни умения ще се възползват от това. Това със сигурност не е жизнеспособен заместител на общуването на живо, но все пак е добър начин да поддържате връзка с други хора.

 

 

 

Какви са причините четенето на книги-игри да е по-добро от видеоиграта?

 

Тук, в Gamebook.bg , ние сме посветени на насърчаването на четенето като най-добрата дейност за свободното време, като Ви помагаме да станете най-добрия читател, който можете да бъдете, и Ви предоставяме цялата нужна информация, от която се нуждаете, за да останете мотивирани в навиците си за четене. Като се има предвид това, докато ползите от игрите са безспорно уместни и важни, Вашите игрови навици със сигурност не трябва да Ви оставят без време за четене. Това е така, защото четенето може да Ви осигури определени уникални предимства.

 

Ето къде четенето е на първо място в битката видео игри срещу книги.

 

 

Рискът от пристрастяване е много по-малък:

 

Въпреки че всяка дейност, която правите обсесивно, може да се превърне в пристрастяване, не може да се отрече фактът, че да се пристрастите към хазарта е много по-вероятно, отколкото да се разхождате в парка. Да, пристрастяването към четенето е реално нещо и може да се случи на всеки, но шансовете са доста ниски. Що се отнася до игрите, нещата са съвсем различни.

 

 

По-евтино е:

 

Финансовият аспект на сравнението не трябва да се пренебрегва. Четенето е много по-евтино от играенето на видеоигри. Разбира се, книгите-игри също могат да бъдат скъпи, но видеоигрите изискват допълнително оборудване в допълнение към действителните игри, които купувате. Ще имате нужда от компютър, конзола или лаптоп за игри, които постоянно ще трябва да бъдат надграждани или заменени с по-производителни.

 

 

Някои онлайн игри също изискват да плащате абонаментни такси или идват с досаден подход „плащане за победа“, който Ви принуждава да харчите пари, за да постигнете успех. Когато става въпрос за четене на книги-игри, всичко, от което всъщност се нуждаете, е книгата и очите Ви. Ние осигуряваме първото.

 

 

Книгите са образователни и помагат за изграждането на Вашия речников запас:

 

Без съмнение, четенето е много по-образователно от играенето на видеоигри. Вашият интелект ще се възползва много повече от четене на книга, отколкото от игра. Ще изследвате нови светове, докато развивате мозъка си, научавате нови неща и нови думи. Четенето е известно като чудесен начин да разширите своя речников запас.

 

 

 

Четенето развива Вашата емпатия:

 

Едно нещо, в което четенето на книги-игри е забележително добро, е да Ви помогне да станете по-съпричастен и емоционално интелигентен човек. Начинът, по който Ви принуждават да се поставите на мястото на други хора, как Ви представя мислите на различни герои, позволявайки Ви да разберете как и защо те действат така. Фактът, че можете да видите как различните герои отговарят и реагират на събитията, които авторът представя, са страхотни начини за подобряване на Вашата съпричастност.

 

 

Уроците, които ще научите от книгите-игри, ще бъдат лесни за прилагане в ситуации от реалния живот и Вашата емоционална интелигентност ще бъде значително подобрена чрез навиците Ви да четете.