Можеш да ни пишеш на [email protected]

Отдел за гарантиране сигурността на планетите: СуперАгентът си ТИ!

Отдел за гарантиране сигурността на планетите: СуперАгентът си ТИ!

Литературата и играта постигат идеалното съотношение, а ти можеш да го държиш в ръцете си с поредицата от незабравими книги-игри на един от най-популярните и продуктивни българския автор – Димитър Славейков. През 90-те години на ХХ век той издава тридесет авторски книги-игри, шест от които под псевдонима Стюърт Дарк, а останалите подписва като Майкъл Майндкрайм.

 

Майндкрайм започва да пише първата си книга-игра „Изпитанието“ още през далечното лято на 1992г. В края на същата година историята е завършена, и излиза от печат през лятото на следващата година. Авторът описва премеждията на галактическия суперАгент Майк, намиращ се 300 години напред в бъдещето. Даровитостта във въображението на автора разказва за далечни планети с невероятни високотехнологично-развити светове. Книгата се превръща в един от емблематичните за творчеството му образи, част от Първата вълна на книгите-игри.

 

 

 

"Изпитанието"

,,Изпитанието” буквално изпитва ума, логическото мислене, интелигентността, концентрацията и смелостта. Предизвиква читателя да се бори с огромни космически проблеми, в лицето на галактическия суперАгент Майк от Отдела за гарантиране сигурността на планетите. Тази книга-игра съдържа много от нещата, утвърдили марката ,,Майндкрайм": голям брой епизоди, алтернативни пътища за постигане на целта и изобилие от логически задачи.

 

 

 

 

 

"Златният оракул"

Приключенията на суперАгент Майк продължават с издаването на ,,Златният оракул” през 1994г, вторият фентъзи-приключенски роман на Майндкрайм. Мега-играта побира в себе си 224 страници, над 500 глави с два независими един от друг пътя за достигане до крайната цел и богат набор от действия! 

 

 

Специална машина на времето ще Ви пренесе до Порт Роял, откъдето трябва да завоювате с храброст, съобразителност и находчивост Златния оракул – изключително могъщ компютър, откраднат от испанския народ. Премеждието няма да е никак лесно! Пригответе се за неочаквани атаки в гръб, водни и космически битки и какви ли не още изненади.

 

 

 

„Демоните в NBA“

Малко по-късно, през същата година Майндкрайм поставя началото на нов поджанр с излизането на първата спортна книга-игра – „Демоните в NBA“, посветена на баскетбола. В тази уникална книга-игра можеш да усетиш истинската тръпка в спортната надпревара. Предстои ти маратон от 82 баскетболни мача, за които трябва да създадеш отбор, да правиш трансфери, да привлечеш към себе си ,,баскетболни звезди”.

 

 

Ще разполагаш с два алтернативни трансферни листа, всеки от които с голям брой играчи. Ще се срещнеш с Шакил О'Нийл, Марк Прайс, Крис Мълин, както и с великия Майкъл Джордан. Ще бъдеш президент, мениджър, треньор и играч! Ще бъдеш новият баскетболен идол на NBA! Ако се справиш добре с всички мачове и докажеш, че притежаващ спортен хъс и спортсменство, накрая ще се изправиш пред страховития и непобедим отбор на Чикаго!

 

 

 

,,NBA: краят на коридата”

През 1995г излиза ,,NBA: краят на коридата”, в която става въпрос за един велик баскетболен отбор – Торменто Диймънс. Отборът има отличен сезон и дори печели титлата на баскетболната асоциация, но заедно с вълнението идва и огромен погром.

 

 

Собственикът на отбора е отвлечен! Със задачата за намирането му се заемат двама души, чиито успех в детективските им умения и способностите им за разгадаване на сложни криминални загадки зависят изцяло от теб! Разкрий престъплението и спаси отбора! За първи път авторът въвежда тестова система за проверка на познаването на ситуацията в лигата, с което кара читателя да се почувства по-близък и дори като част от отбора, на който трябва да помогне.

 

 

 

,,Боговете на футбола”

Почти веднага след баскетбола, баснословният автор се насочва към футбола с книгата-игра ,,Боговете на футбола”, издадена през 1994г. Книгата излиза от печат само няколко дни преди самото Национално световно първенство по футбол в САЩ – 1994г, в което участие взима и българският отбор по футбол. Книгата е бързо разпродадена и се превръща в образ на вдъхновение за стотици футболни фенове. Точно тогава и Националният отбор по футбол на България постига най-големия си успех на световните първенства, като се класира на полуфинала на световното първенство.

 

 

На никого до преди това не му беше хрумвало да запечата в хартиени страници подобна тематика. Премеждието ти дава право да участваш в Шампионата по футбол, да съставяш отбори, както и да си избираш играчи, сред които Валтер Дзенга, Дейв Безънт, Лий Дексън, Андреас Бреме, Роналд Куман, Диего Марадона, Пол Гаскойн и пр.

 

 

 

,,Дивият запад”  – ,,Номерът на Хю” и ,,Изгревът на Мрачното слънце”

Майндкрайм прехвърля суперАгентът си в премеждия с индианци, уестърни битки, каубои и престрелки, които описва в двутомната си книга ,,Дивият запад”  – ,,Номерът на Хю” (първа част) и ,,Изгревът на Мрачното слънце” (втора част). В този див-див запад главна водеща сила е тестостеронът и това да докажете своята правота, мъжественост и свобода пред ,,белите’’.

 

 

 

Разправии с пияни разбойници в кръчмата, тайни воайорски промъквания в лагерни огньове, прерийни засади, дългогодишни междуплеменни вражди и пр. Прецедентът тук е, че за първи път е използвана нова система за оценяване с кодови думи, която не те връща от самото начало при всеки провал. Изправи се в двубой с гризли, преследвай, обмисляй планове, води преговори и поставяй засади. Залагай на логическите избори и на своя остър ум! Ако уестърн книгите, с приключенски дух са това, което търсиш, то определено няма да съжаляваш в избора си с тази двутомова книга.

 

Ако не сте чували за книгите-игри и сте научили за тях съвсем скоро, то със сигурност можете да започнете Вашето приключение с автора Майкъл Майндкрайм и неговата поредица за СуперАгента от Отдела за гарантиране сигурността на планетите. Авторът има над тридесет издадени книги, повече от които са абсолютни бестселъри.

 

Тук, в GameBook.BG, ние сме посветени на насърчаването на четенето като най-добрата дейност за свободното време, като ви помагаме да станете най-добрия читател, който можете да бъдете, и ви предоставяме цялата подходяща информация, от която се нуждаете, за да останете мотивирани в навиците си за четене. Ние ви позволяваме лесно да комбинирате вашите игрови навици и свободно време в четене на невероятни книги-игри, развиващи вашето логическо мислене и отварящи пред Вас нови хоризонти, които ще ви бъдат от полза през целия ви предстоящ живот.