Можеш да ни пишеш на [email protected]

Пет причини да четете книги-игри на децата си

Пет причини да четете книги-игри на децата си

Обича ли Вашето дете игрите и приключенията? Дарете го с така търсеното забавление, поднесено по нестандартен и завладяващ начин чрез интерактивна книга-игра. Това не е стандартна книга за четете. Книгите-игри са написани от гледна точка на второ лице. С тях читателят поема ролята на главния герой и активно участва в сюжета, под формата на въпроси, лабиринти, куизове, загадки и други. Читателят на книгите-игри бива често изправен пред вълнуващи избори и сложни дилеми, от които зависи как ще продължи историята в цветните листи.

 

Всеки разказ в една книга-игра не следва линейния и стандартен начин на четете - страница по страница. Тези книжки имат за цел да ,,засмучат’’ своя читател директно сред междуредието, така че той да се превърне в Главен герой от сюжета, вместо просто да бъде страничен наблюдател на действието.

 

 

В книгите-игри детето решава как да се развие действието, като за целта пред него са описани различни варианти, всеки от които се развива на отделни места в книгата. Детето участва активно, избира и моделира историята в книгата-игра, по удивляващ, вълнуващ и винаги изненадващ начин.

 

 

Ето пет причини защо да четете книги-игри на децата си

 

Книгите-игри са интерактивни занимания, винаги изпълнени с динамични емоции. Те са подходящ начин за развиване на детската фантазия. Чрез тях Вашите деца:

  • Развиват въображението си;
  • Приучават се да четат;
  • Разбират, че всеки избор води до различно продължение или край, също като в живота;
  • Социализират се, като споделя четенето с други деца;
  • Развиват творческите си умения.

 

 

 

Книгите-игри умеят да стимулират интереса и спонтанното желание на детето да чете и учи, като самите страници са пригодени така, че да стимулират интереса на детето, карат го да мисли логически, да проследява причинно-следствените връзки и пробуждат откривателя у него. Книгите-игри помагат и позволяват на детето да действа независимо, да взема решения, да прави избори и да участва в невероятно замислени приключения. Те повишават самочувствието и увереността на малчугана, защото методите в книгите-игри дават възможност на детето да избира и да вижда резултатите от избора си, като по този начин се повишава неговото самочувствие и увереност.

 

 

 

За каква възраст са подходящи книгите-игри

 

Книгите-игри нямат определена възрастова граница. Подходящи са още от най-ранна детска възраст, когато детето започне да разбира и може да Ви слуша, докато му четете. Играете и четете заедно!

 

Ако обичате да бъдете Главен герой, можете да вземете книга-игра и за Вас самите, като лабиринтите и изборите в нея са значително по-сложни, като за възрастни. Изберете свои собствени приключенски книги с интерактивни сюжетни линии, които позволяват на читателя да прави избор. В зависимост от това коя опция ще изберете, историята ще продължи по съответния начин. Има интерактивни книги във всички видове жанрове, като класически приказки, приказки за лека нощ, блокбъстър поредици и други!

 

 

Това е идеалният подарък, когато се чудите какво да подарите и искате да е съчетание от забава и обучение.