Можеш да ни пишеш на [email protected]

Книгата-игра – перфектният подарък за малки и големи

Книгата-игра – перфектният подарък за малки и големи

 

Книгите-игри са произведения на печатната художествена литература и това ги прави перфектен подарък, както за малки, така и за големи, и в следващите редове ще се убедите сами в това твърдение.

 

Този вид интерактивни книжки позволяват на читателя да участва активно в историята, като извършва поредица от избори с неподозирано развитие. Разказът се разклонява по различни пътища, обикновено чрез използването на номерирани параграфи или страници. Всеки разказ не следва абзаци по линеен или подреден начин, както е в конвенционално познатите ни книги. Това автоматично превръща всяка книга-игра в един комплекс от логически игри, обогатяващи знанията и грамотността, и развиващи стратегическите и мисловните умения по интересен, забавен и нестандартен начин.

 

 

Книгите-игри могат да обучат неподозирани умения у всекиго. Нужно е просто да разлистите страниците, както бихте направили, ако четете всяка друга книга, и се потопете бавно в магическия свят пред Вас, насладете се на историята. След няколко страници обаче, ще Ви бъде представен избор. Понякога можете да срещнете избори, които са показани с червен бутон или под формата на лабиринт, или логическа мини-игра. Направете Вашия избор за това как да продължите и къде да отидете. Отведете себе си и лирическото продължение на сюжета до всевъзможни крайности, и продължете да четете и да се забавлявате.

 

 

3 причини защо книгата игра може да бъде перфектен подарък

 

Ако искате да направите най-добрия подарък на следващия рожден ден или празник, на който сте поканени, то определено няма да сгрешите, ако изберете това да бъде една красиво и стилно опакована книга-игра. Разбира се, всеки желае, след като подари подарък, то той да бъде подобаващо оценен и да донесе много веселие в последствие, когато се използва, вместо да бъде изоставен на някой запрашен скрин в компанията на други ненужни вещи. Книгите-игри:

 

  • Могат да се ползват дълго време – на практика това са напечатани и изрисувани листи, с красива и пъстроцветна корица, които могат да се ползват многократно години наред. Те са ,,вечния спомен”. Книгите-игри оставят дълготраен спомен от онзи весел празник, когато всички сте се били събрали заедно и сте се забавлявали;

 

 

  • Обучават комплексни умения – имат образователна стойност, защото обогатяват писмената и речева култура, докато се четат, както и игрова стойност, защото сред редовете им се крият десетки забавни игри, ребуси, куизове и стратегически загадки;

 

  • Достъпна цена – книгите-игри са на изключително достъпна цена – нито прекалено висока, нито прекалено ниска като за подарък за любим човек.

 

 

Изявете се с най-хубавия подарък на следващия празник

 

Подарявайки книга-игра определено ще впечатлите празнуващия с този нестандартен и различен подарък. Това е начинът да избегнете тривиалното и баналното, подарявайки нещо ненужно, служещо просто за украшение. С книгата-игра Вашият любим човек ще се забавлява, ще чете и ще играе едновременно с това.

 

Изберете детска приказка-игра за Вашия малък рожденик или трилогия от фентъзи и приключенски жанр за Вашия любим приятел. На книжния пазар, както и в онлайн пространството, можете да откриете всевъзможни жанрове – от детски приказки, през криминалета и екшъни, до хоръри и ужаси. Отделете няколко минутки, за да помислите кой жанр би бил най-подходящ за Вашия приятел и му подарете този вълшебен малък свят, скрит в две фини корици, с повод или без повод.

 

 

Книгите винаги са били и ще останат перфектния подарък, докато книгите-игри са подходящи дори за най-малките. Погрижете за въображението на Вашия малчуган, като му предоставите тази нестандартна форма на забавление. Погрижете се и за Вашия вече пораснал приятел и му доставете няколко полезни и забавни часа в игри, мислене и въпроси, скрити сред баснословни лирически приключения.