Можеш да ни пишеш на [email protected]

Как да играем книги-игри в електронен вариант

Как да играем книги-игри в електронен вариант

 

Лятната ваканция е времето, в което децата си почиват от уморителните уроци, но родителите все още трябва да посещават работните си места. Вероятно ще се окажете доста заети да забавлявате и ангажирате Вашите деца. Без дни, пълни с уроци и много възможности да играят с приятели, децата ще имат изобилие от енергия.

 

От друга страна ще имате достатъчно време, за да прегледате летния списък за четене или да запознаете децата с нови герои и теми. Освен просто да вземете книга и да четете, има много начини да оползотворите това свободно време за повишаване на грамотността.

 

 

Какво е книга-игра и как да я използвате

 

Литературните и художествени произведения могат да Ви се сторят значително по-забавни и интересни, ако решите да отворите пред себе си книга-игра. Това са еднорози-хибриди с невероятни магически способности срещу скука, еднообразие и отегчение.

 

Книгите-игри са съвкупност от много мисловни процеси, стимулиращи логическото мислене чрез забавен и атрактивен игрови модел. Четат се задължително с огромна усмивка на лицето. Книгите-игри нямат ограничение във възрастта, като са подредени по жанрове и възрастова група – малки деца, тийнейджъри и книги-игри за възрастни. Всяка книга-игра крие огромно разнообразие от лабиринти, ребуси, гатанки и въпроси, сред красиво изрисуваните си страници, запълнени с невероятни приключенски истории.

 

 

Лесно е да се сдобиете с книга-игра, особено в сегашните цифрови и технологични времена. Дори, ако нямате време за обикаляне из местните книжарници или за правене на онлайн поръчки, можете да ги четете и играете директно на Вашия лаптоп, таблет или смарт телефон.

 

 

Предимства на електронните книги-игри

 

Електронните книги-игри са широко разпространени в Интернет пространството и в очакване на Вашето кликване върху съдържанието им, за да Ви издърпат и потопят сред премеждията на своите герои от горските дълбини, от чудновати светове или от свирепо-опустушени предградия.

 

Електронните книги-игри са:

  • Безплатни – можете да ги изтеглите в pdf и word, или да ги четете онлайн посредством сайта, от който са публикувани;
  • Достъпни хиляди заглавия – с няколко клика на компютърната мишка можете да достигнете лесно и бързо да всевъзможни онлайн поредици и всякакви жанрове – за малки и големи;
  • По-бързо разлистване и преглеждане – скролването с компютърната мишка Ви дава възможност от значително по-бързо прелистване на избраното онлайн произведение, с което можете лесно да прецените дали това е точната книга-игра за Вашето настроение в момента;

 

 

  • Четете на отзиви онлайн – освен съдържания на книги, можете да преглеждате форуми, в които се обсъждат, да прочетете кратки резюмета и рецензии, да разберете ,,от първа ръка’’ какво е въздействието на конкретно произведение, както и разбира се да споделите, в последствие, Вашите впечатления от вече проиграна и прочетена електрона книга-игра.

 

 

Недостатъци на електронните книги-игри

 

Въпреки че електронните книги-игри са силно достъпни и безплатни, много хора предпочитат да ги държат в ръцете си. Излишно е да обясняваме за онази магия и онзи аромат на напечатани страници, които само тънките вестникарски листи могат да дадат.

 

Живописът сред напечатаните редове е много по-въодушевяващ, когато се гледа на живо, отколкото през компютърния екран, колкото и висококачествен да е той. Все още не е измислен чак толкова добър дисплей, който може да си конкурира достойно с човешкото око. Незаменимо е усещането на хартия между пръстите и тежест върху коленете.

 

 

Основен недостатък на електронните книги-игри е това, че са зависими от електрическото захранване на дома и наличието на Интернет връзка. Освен това няма как (или поне ще бъде доста неудобно) да се завиете през глава със старото одеяло, заедно с най-добрия си приятел, и с фенерче в ръка да проследите съдбовната история на Вашия любим герой и патилан.

 

 

Книга-игра на хартия или в електронен вариант

 

Дали ,,мишката ще изяде книжката” е изцяло по Ваше усмотрение. Много хора предпочитат удобството на онлайн четенето на книги, особено когато трябва да се подготвят хитри стратегии и понякога е нужно да се водят записки в дневник. Така или иначе еволюцията на хартиените формати отдавна е заляла хоризонта, затова просто позвънете на няколко остроумни приятели, изтеглете поредната електронно книга-игра или пък я вземете директно на ръце – всъщност няма значение, по-важното е да се забавлявате и да прекарате приятно своето време.