Можеш да ни пишеш на [email protected]

Топ 5 поредици книги-игри, които да прочетете

Топ 5 поредици книги-игри, които да прочетете

Ако обичате книги-игри, тези фантастични произведения, то определено ще искате да им се наслаждавате дълго. Някои герои, сюжети и магически реалности са твърде прекрасни и вълнуващи, за да бъдат уловени само в един роман. За щастие съществуват фентъзи поредици, за да можем да преразгледаме любимите си магически светове и герои с чисто нови приключения във всяка книга.

 

В тази статия сме подбрали едни от най-култовите и популярни поредици от книги-игри, които си заслужава да прочетете (и горещо Ви ги препоръчваме), не просто заради самото преживяване, с което ще Ви дарят, но също така, за да отворите още повече Вашето съзнание за тези пъстри и нови светове, представени сред фино напечатаните редове.

 

За целите на този списък решихме, че съдържанието му трябва да се състои от незабравими, емблематични и запомнящи се поредици, за да бъде от полза на всеки, който обожава четенето и играенето с книги-игри. С панел от водещи фентъзи автори – Дейв Морис, Оливър Джонсън, Марк Смит, Джейми Томпсън, Стюърт Дарк, Робърт Блонд, Колин Уолъмбъри Ви представяме най-завладяващите, изобретателни и влиятелни топ 5 произведения:

 

 

Кървав меч

 

 

 

Действието се развива около 1000 година, в митичен свят, в който съжителстват не само хора, но и елфи, великани и други всевъзможни чудновати същества. Свят, в който всички треперят в очакване на деня на Страшния съд. В този преломен ден се предвещава всички велики магове, победени и заровени преди хиляди години, да възкръснат. От теб се очаква да намериш сакралния Кървав меч, който може да предотврати цялото това надвесило се бедствие.

 

Изправете се в битка с царя на бродниците, деспот и тиранин, държащ в робство поданици в своя Дворец на вечния мрак. Сложете край на терора и страха, като съберете цялата храброст и доблест, на които сте способни.

 

Книгите-игри, част от поредицата ,,Кървав меч” могат да бъдат играни или индивидуално, или от отбор до четири човека. Поредицата представлява най-вълнуващото досега предизвикателство в ролевите приключения, като обединява най-доброто от ролевите игри, книгите-игри и игрите върху дъска.

 

Голяма част от фенове на жанра считат книгите-игри от поредицата „Кървав меч“ за най-добрите и оригиналните произведения, издавани някога в България. Сред тях са: ,,Бойните ровове на Крарт’’, ,,Царство Уирд’’, ,,Демонски нокът’’, ,,Пътят на съдбата’’ и ,,Стените на Спайт’’.

 

 

Пътят на тигъра

 

 

,,Пътят на тигъра” е поредица от 8 книги-игри, в които главната роля е отдадена на нинджата Отмъстител. С тази поредица ще се сдобиете с коренно различна и много по-епична развръзка, спрямо останалите съществуващи поредици. Приключенията на Отмъстителя ще Ви научат как да опознаете и как да използвате Вашата вътрешна сила, полегнала дълбоко в съзнанието Ви. Също така ще съумеете да откриете и разширите границите на Вашите талантливи възможности и силни страни, на Вашия покой и яснота. Защото, който познава себе си и своите преимущества, оценява правилно и собствената си енергия. Той може да защити ефикасно своята позиция. Той се налага сред общността. В поредицата, място заемат книгите:„Отмъстител!“, „Убиец!“ (Assassin!), „Узурпатор!“, „Властелин!“, „Завоевател!“, „Пъкъл!“ и "Изкупител!".

 

 

Хлапето

 

 

,,Хлапето с револвера”, ,,Хлапето се развихря”, ,,Хлапето се издига” и ,,Хлапето се завръща” са все поредни книги, наситени с изключително много тестостерон, битки с мафията, оръжия, огнени атаки и коварни престрелки в подземния свят. Това е история за добро-лошо момче, което се бори за правда, но не винаги остава разбрано от околните. Всеки от Вас би могъл да се познае в този персонаж, защото във всеки от нас има скрити демони, макар и да не ги показваме. Всеки от нас води непрестанни и ежедневни битки с тях, точно такива, с каквито е осеян пътят на Джейсън Торн.

 

Джейсън Торн, под прякор Хлапето, е въвлечен в страховито пътешествие в света на престъпността, която е завладяла големия град. Последвайте го по този яростен път, зареден с големи дози адреналин във всеки епизод. Възползвайте се от изобилието от стратегически похвати, богат дневник и тактически операции, които авторът Ви предоставя, за да победите мафиотската сган.

 

 

Поредицата за Валенс

 

 

Валенсианските хроники ще Ви запознаят с Божия раб отец Валенс – отдаден свещеник и неволен ловец на духове. Отец Валенс попада в тайнствения град Тиндорт, чийто единствен обитател е сатанински култ от зли, черни и проклети демони. Черните, закачулени фигури без лица убиват масово гражданите на Тиндорт и грабят невинните им души. От теб и твоите решения зависи това Отецът да намери сили във вярата си, да устои на страха и да победи надвисналото зло. Включете се в този лов на ръба на мистерията и реалността. Проследете изтръпващите преживявания на Отеца, черпещи сили от колорита на нощта, изпълнена с жадни за кръв вампири и демони. Изправете се очи в очи с един от най-могъщите – вампира Вирош, въоръжени само с вярата в Бог и отведете битката до светлината.

 

Поредицата се състои от 5 смразяващи книги-игри, които авторът Богдан Русев (под псевдонима Робърт Блонд) е писал в продължение на 5 години. Това са:

  • „Хрониките на Отец Валенс 1: Олтарът на Тъгата“;
  • „Хрониките на Отец Валенс 2: Небето ви чака“;
  • „Валенсиански Хроники 3: Вампирите на Флавия – Ловците“;
  • „Валенсиански Хроники 4: Вампирите на Флавия – вкусът на кръвта“;
  • „Валенсиански Хроники 5: Убийство в Блексейд“.

 

 

Поредицата за Кагор, Халип и Брине

 

 

Безразсъдният Халип, дръзкият Кагор и опитният Брине са трима смели мъже, поели на широките си плещи отговорността да освободят безнадеждно отчаяни хора, криели се в дълбока долина в продължение на три века. Извън тяхната закътана долина дебне смъртта. Хора, за които отчаянието е ежедневие и само надеждата за свобода е тази, която ги крепи толкова много години на поколения. Халип, Кагор и Брине са длъжни да победят инвазията от стотици кръвожадни чудовища, в името на дълга, честта и справедливостта. Спасете невинните хора и се потопете в безмилостните, кървави и безстрашни битки заедно с тримата войни в поредицата от: ,,Реката, от която никой не се завръща”, ,,Нокти срещу огън” и ,,Леденият вихър на смъртта”.